2014-03-11 16:40:26• hírek • Kocsis Zoltán

Temesvári edző a spanyol élvonalban

Március 11-én, kedden a spanyol élvonalbeli Getafe labdarúgócsapat bemutatta új edzőjét, aki nem más, mint a temesvári Cosmin Contra. A madridi csapat korábbi játékosa 2016 nyaráig érvényes szerződést írt alá, rövid távú célja pedig az kiesés elkerülése.

A Getafe borzasztóan rossz formába lendült az utóbbi két hónapban: utoljára tavaly november 29-én tudott nyerni. A legutóbbi 11 meccsén pedig nyolc vereséget szenvedett és mindössze három döntetlent ért el. Ezt unta meg a vezetőség és hétfőn menesztette Luis Garcia vezetőedzőt.

Kedden pedig be is mutatták utódját, a Milan és az Atletico Madrid egykori román válogatott jobbszélső védőjét, aki 2005 és 2009 között 88 bajnokin lépett pályára a Getafében. Contra vasárnapig a román élvonal harmadik helyén álló Petrolul vezetőedzője volt. A 38 éves szakember eddig 14 bajnokin ült a Temesvári Poli és 58 bajnokin a Petrolul kispadján és mindössze két (!) vereséget szenvedett.

Contra jelenleg az egyedüli román edző, aki valamely topligában (az angol, a francia, az olasz, a német és a spanyol élvonal) dolgozhat. Legutóbb egy másik erdélyi szakember, Bölöni László ülhetett a francia Lens kispadján. Neki akkor nem sikerült az élvonalban tartania a menet közben átvett a „Sang et Or " csapatát...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: